Zastava Bosne i Hercegovine

NOVINE I AKTUELNOSTI U OBLASTI KATASTRA NEPOKRETNOSTI I INFRASTRUKTURE: Paragraf organizuje vebinar 1. marta 2024. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 1. marta 2024. godine, vebinar na temu “Novine i aktuelnosti u oblasti katastra nepokretnosti i infrastrukture”.

Polaznicima će biti predočene odredbe nove Uredbe o uslovima izdavanja izvoda iz baze podataka katastra nepokretnosti i katastra infrastrukture iz geodetskog katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika, geodetskih organizacija i posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, Takođe, učesnici na vebinaru će imati priliku da se upoznaju i sa drugim aktuelnostima u oblasti katastra nepokretnosti i vodova, kao što su postupci promene vrste zemljišta, odnosno katastarske kulture i klase, kao i sa načinom upisa podataka o posebnim delovima objekta i procedurom ispravljanja grešaka nastalih u postupku upisa u katastar.

Učesnici na vebinaru će imati priliku da se upoznaju sa Uredbom o uslovima izdavanja izvoda iz baze podataka katastra nepokretnosti i katastra infrastrukture iz geodetskog katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika, geodetskih organizacija i posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti, kao i drugim novinama i aktuelnostima u oblasti katastra nepokretnosti i infrastrukture. Polaznici vebinara će se detaljno upoznati sa najčešćim problemima sa kojima se stranke susreću u postupku upisa u katastar nepokretnosti, kao i sa aktuelnom praksom i mišljenjima nadležnih organa.

Mogućnost postavljanja pitanja pre i tokom predavanja, odnosno kontakt sa kompetentnim predavačem polaznicima obezbeđuje priliku da se razreše sve nedoumice koje imaju u vezi sa temom vebinara.

Vebinar je namenjen zaposlenima u državnim organima, organima i organizacijama autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, javnim preduzećima, javnim službama, privrednim subjektima, advokatima i svim drugim zainteresovanim pravnim i fizičkim licima.

Teme vebinara:

NOVINE I AKTUELNOSTI U OBLASTI KATASTARA NEPOKRETNOSTI I INFRASTRUKTURE

  • Početak primene Uredbe o uslovima izdavanja izvoda iz baze podataka katastra nepokretnosti i katastra infrastrukture iz geodetskog katastarskog informacionog sistema, od strane javnih beležnika, geodetskih organizacija i posrednika u prometu i zakupu nepokretnosti,
    • Promena vrste zemljišta
    • Promena katastarske kulture i klase
    • Upis podataka o posebnim delovima objekta
    • Ispravljanje grešaka - vrste i razlike u odnosu na postupak upisa

Predavač:

  • Miloš Bjelanović - načelnik Odeljenja za drugostepeni postupak u Republičkom geodetskom zavodu

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Novine i aktuelnosti u oblasti katastra nepokretnosti i infrastrukture“.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 07.02.2024.