Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU: Nema roka za prijavljivanje na eAgrar


Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede podseća sve poljoprivredne proizvođače da krajnji rok za prijavu u sistem eRPG ne postoji te ste u mogućnosti da prijavu i obnovu statusa gazdinstva odradite sve do trenutka podnošenja zahteva za željenu subvenciju.

Početak raspisivanja javnih poziva, 3. aprila, nikako ne znači da je to krajnji rok za prijavljivanje u eRPG, koji je neograničen. U slučaju da javni pozivi za subvencije koje su predmet vašeg interesovanja počinju kasnije, nema potrebe da žurite sa ažuriranjem i obnovom statusa gazdinstva.

Prvi javni poziv koji će biti raspisan 3. aprila je onaj za subvencije po hektaru i biće otvoren čak 45 dana, do 15. maja, kako bi svi poljoprivredni proizvođači imali dovoljno vremena za sređivanje stanja u registrima i obnove statusa gazdinstva.

Kako biste mogli da planirate i da se pripremite za prijavljivanje u elektronski registar poljoprivrednih gazdinstava (eRPG) upoznajemo vas sa planom raspisivanja javnih poziva:

-       Mleko 1. kvartal od 3. do 15. aprila

-       Davanje po hektaru od 3. aprila do 15. maja

-       Genetika od 15. aprila do 15. maja

-       Pčele od 1. do 20. maja

-       Krave za uzgoj teladi od 10. aprila do 10. maja

-       Tov od 20. aprila do 10. maja

Podsećamo, trenutak raspisivanja javnog poziva za subvenciju za koju hoćete da se prijavite nije krajnji rok za registraciju u eRPG, to možete učiniti tokom celog trajanja javnog poziva.

Izvor: Vebsajt Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, 27.03.2023.
Naslov: Redakcija