Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O VISOKOM OBRAZOVANJU: Izmenama Zakona planira se produžetak roka za završetak studija za stare studente za još tri godine


Rok za diplomiranje starim studentima biće produžen za još tri godine.

To praktično znači da će, računajući ovu školsku godinu, stari studenti imati ukupno četiri godine da okončaju studije po propisima koji su važili u vreme kada su upisivali studije, potvrdila je Margareta Smiljanić, predsednica Studentske konferencije univerziteta Srbije.

Ministar prosvete Branko Ružić je na sastanku sa predstavnicima studenata najavio da se izmenama Zakona o visokom obrazovanju ("Sl. glasnik RS", br. 88/2017, 73/2018, 27/2018 - dr. zakon, 67/2019, 6/2020 - dr. zakoni, 11/2021 - autentično tumačenje, 67/2021 i 67/2021 - dr. zakon) planira produžetak roka za završetak studija za stare studente za još tri godine.

Stari studenti su, podsetimo, produženje za ovu školsku godinu dobili na osnovu zaključka Vlade, uz obećanje da će njihov status biti rešen izmenama Zakona o visokom obrazovanju.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Danas, 23.03.2023.
Naslov: Redakcija