Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POLJOPRIVREDNICIMA ĆE OMOGUĆITI ODLAGANJE OTPLATE KREDITA: Zahtevi za jednogodišnji moratorijum podnosiće se do aprila 2023. godine


Poljoprivredni proizvođači u Srbiji suočeni su sa nizom problema, od kojih je inflacija jedan od najbitnijih. Kako su potvrdili iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede poljoprivrednicima bi uskoro moglo da stigne delimično olakšanje.

Kako su saopštili iz Ministarstva poljoprivrede, poljoprivrednim proizvođačima koji se nalaze u Registru poljoprivrednih gazdinstava biće omogućeno da podnesu zahtev za odlaganje otplate od 12 meseci.

Regulativa Narodne banke Srbije (NBS), kojim će ta mera stupiti na snagu, biće doneta u oktobru, dodaju iz resornog ministarstva, a poljoprivrednici će zahteve moći da podnesu do aprila.

Takođe je potvrđeno da će se za svako gazdinstvo podnositi zaseban zahtev za moratorijum, i da rešenje neće biti sprovođeno po automatizmu.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Biznis, 28.09.2022.
Naslov: Redakcija