Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

INSTRUKCIJA ZA KORIŠĆENJE PRAVNE BAZE: Pretraga propisa koji su u septembru 2022. godine stupili na snagu, objavljeni, izmenjeni ili su prestali da važe


Poštovani korisnici,

Redakcija vam je i ovog meseca priredila korisničku vest sa uputstvom kako da sami dođete do informacije koji su propisi stupili na snagu u prethodnom mesecu.

Pored opcije stupanja na snagu, pravilnim odabirom možete doći do informacije koji su sve propisi objavljeni, koji su izmenjeni ili prestali da važe u prethodnom mesecu, kao i u bilo kom drugom vremenskom periodu - zavisno od toga koji period budete sami izabrali.

U nastavku je vizuelno uputstvo koje će vam sigurno olakšati korišćenje ove još jedne sjajne opcije koju pruža pravna baza Paragraf Lex.

Propisi koji su stupili na snagu, odnosno objavljeni, izmenjeni ili prestali da važe u periodu

od 1. do 30. septembra 2022. godine

Korišćenjem Paragraf Lex-a možete na jednostavan način doći do informacije o tome koji su propisi stupili na snagu, odnosno objavljeni, izmenjeni ili prestali da važe u prethodnom mesecu ili drugom periodu vremena koji sami odaberete.

1. KORAK: izaberite opciju Pretraga i tip dokumenta Propisi i štiklirajte opciju "prečišćeni i obrađeni".

 

2. KORAK: u delu Detaljno traženje odaberite opciju Novi, Izmenjeni ili Prestali da važe i traženi vremenski period i pritisnite dugme Traži u bazi.

 

3. KORAK: u desnom delu ekrana izlistaće se spisak propisa koji su stupili na snagu, odnosno objavljeni, izmenjeni ili prestali da važe (u zavisnosti koju ste opciju odabrali od navedenih) u zadatom periodu vremena.

 

4. KORAK: pritiskom na dugme Na snazi od/objavljeno možete ih poređati po datumima

 

Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 28.09.2022.