Zastava Bosne i Hercegovine

PROFESOR MATEJA ĐUROVIĆ IZABRAN ZA SUDIJU U SUDU ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU


Profesor prava Mateja Đurović izabran je za sudiju koji će u narednih devet godina biti predstavljen u Sudu za ljudska prava u Strazburu, saopštila je Skupština Srbije, čija stalna delegacija učestvuje na plenarnom zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PSSE).

Delegaciju predvodi šef Stalne delegacije Biljana Pantić Pilja, a u delegaciji su i Elvira Kovač, Dunja Simonović Bratić, Tatjana Pašić, Ana Jakovljević i Vladimir Đorđević.

Poslanici su u drugom krugu glasanja sa 114 glasova izabrali švajcarskog kandidata Alena Bersea za novog generalnog sekretara Saveta Evrope.

Članovi delegacije Srbije učestvovali su i na sednici Potkomiteta za Zapadni Balkan, čija je tema bila primena Prespanskog dogovora. U saopštenju se navodi da je dogovoreno da sledeći sastanak Potkomiteta za Zapadni Balkan bude održan u Beogradu.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Insajder, 26.6.2024.
Naslov: Redakcija