Zastava Bosne i Hercegovine

NIŠKI KATASTAR DOBIO NOVI INFORMACIONI SISTEM


Republički geodetski zavod sa ponosom objavljuje da je uspešno implementirao novi centralni informacioni sistem za katastar nepokretnosti u Nišu. Danas je, novim i modernim informacionim sistemom, osim Beograda i Novog Sada, pokriven još jedan veliki centar Republike Srbije, kakav je Niš gde se odvija veliki deo ekonomskih dešavanja.

Za građane Niša novi centralni informacioni katastarski sistem donosi sledeće benefite:

  • Pravna sigurnost i efikasnost: ispravljene su višedecenijske neusaglašenosti, povećavajući pravnu sigurnost imovine građana, kao i efikasnost i transparentnost rada RGZ-a.
  • Podrška ekonomskom razvoju: Ovaj sistem je ključan za podršku daljem ekonomskom razvoju Niša, obezbeđujući stabilno poslovno okruženje za investicije i rast.
  • Globalno priznanje: Novi informacioni sistem RGZ-a spada među prvih pet u svetu po kvalitetu i efikasnosti, čime postavljamo globalne standarde.
  • Digitalna revolucija: Implementacijom kompletno digitalizovanih procesa rada, garantujemo sigurnost podataka i svodimo mogućnost za grešku na nulu.

Saradnja na globalnom nivou: Projekat implementacije sprovodi se u saradnji sa Svetskom bankom, u okviru projekta “Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji”, što pokazuje našu posvećenost međunarodnim standardima i najboljim praksama.

Ovo je samo početak! Republički geodetski zavod nastavlja sa radom na implementaciji naprednih informacionih sistema širom Srbije, potvrđujući posvećenost inovacijama i napretku.


Izvor: Vebsajt RGZ, 24.03.2024.
Naslov: Redakcija