Zastava Bosne i Hercegovine

MODERNIZACIJA POŠTANSKIH USLUGA: Pošta planira uvođenje alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji


Pošta Srbije i Centar za digitalnu transformaciju Privredne komore Srbije (PKS) dogovorili su saradnju na uvođenju alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji (AI) u tom javnom preduzeću, dogovoreno je na sastanku v.d. direktora Pošte Srbije Zorana Anđelkovića i predsednika PKS Marka Čadeža.

Uvođenje alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji u poštansku delatnost i servise, sprovešće se u dve faze, najavila je Pošta u saopštenju.

U prvoj fazi predviđeno je sprovođenje analize potreba, procesa i usluga Pošte Srbije, i po završenoj analizi, uslediće izrada plana, obima i sadržaja usluga i segmenata sistema u kojima će biti sprovedene intervencije.

Za potrebe realizacije projekta biće formirane radne grupe koje će okupiti stručnjake iz obe institucije.

Cilj projekta je da se uz stručnu pomoć Centra za digitalnu transformaciju PKS značajno doprinese osavremenjavanju i daljoj digitalizaciji poštanskih usluga, uvođenju inovativnih usluga, unapređenju kvaliteta postojećih servisa, njihove efikasnosti i dostupnosti.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt Biznis, 24.07.2024.
Naslov: Redakcija