Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O POPISU STANOVNIŠTVA, DOMAĆINSTAVA I STANOVA 2022. GODINE: Kazne su predviđene za ona lica koja su direktno odbila da budu popisana, a za ostale kazne nisu predviđene


Građani koji do 17. novembra uveče nisu popisani - neće ni biti, jer se tada zvanično završio popis stanovništva i domaćinstava u Srbiji!

Popis je prethodno bio produžen, a građanima je bila ostavljena mogućnost da od 8. do 17. novembra ovu dužnost obave telefonskim putem. Za pojedince koji su direktno odbili da učestvuju predviđene su kazne od 20.000 do 50.000 dinara.

Broj onih koji se nisu popisali ne može se znati.

- Sada radimo na obradi podataka i uskoro ćemo izaći sa preliminarnim rezultatima. Kazne su predviđene za ona lica koja su direktno odbila da budu popisana, a za ostale koji se nisu popisali, jer recimo nisu bili tu, ili ih neko od njihovih nije popisao, kazne nisu predviđene. Ne možemo kazniti nekog ko nije direktno odbio učestvovanje - objasnila je Ljiljana Đorđević, načelnica odeljenja popisa u Republičkom zavodu za statistiku.

Snežana Lakčević, pomoćnica direktora RZS, najavila je da 2. decembra počinje postpopisna anketa koja će pokazati koliki je obuhvat jedinica popisa, odnosno domaćinstava, lica i stanova.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.

Izvor: Vebsajt Kurir, 17.11.2022.
Naslov: Redakcija