Zastava Bosne i Hercegovine

PKS: Potpisan Memorandum o razumevanju sa asocijacijom “100 žena Davosa”


Direktorka Sektora preduzetništva Privredne komore Srbije (PKS), Branislava Simanić, potpisala je u Kanu Memorandum o razumevanju sa asocijacijom “100 žena Davosa”.

Asocijaciju “100 žena Davosa” čine uspešne poslovne žene iz čitavog sveta, a Memorandum o saradnji predstavlja osnov za buduću saradnju sa preduzetnicama iz Srbije, zainteresovanih za širenje poslovanja na drugim tržištima, saopštila je PKS.

“Ovo je ogromna šansa za sve naše poslovne žene i otvara mogućnosti za dalju internacionalizaciju poslovanja naših privrednica i preduzetnica, kao i širenje njihovih biznisa na međunarodna tržišta. Na nama je da kreiramo šanse i mogućnosti za naše preduzetnice, a na njima je da te šanse i mogućnosti što bolje i kvalitetnije iskoriste i na taj način unaprede svoje poslovanje”, rekla je Simanić.

Ona je podsetila da je u Srbiji pokrenuta i inicijativa WOBA (Women on boards Adria) usmerena na veće uključivanje žena u svim sferama.

Predsednica asocijacije “100 Žena Davosa” Anino Amuva istakla je da je ova asocijacija posvećena razvoju ženskog biznisa i pružanju podrške preduzetnicama i najavila niz budućih, zajedničkih aktivnosti usmerenih na ekonomsko osnaživanje i umrežavanje žena preduzetnica.


Izvor: Vebsajt Biznis, 19.6.2024.
Naslov: Redakcija