Zastava Bosne i Hercegovine

KONFERENCIJA BRIDGING THE GAP BETWEEN LAW AND TECHNOLOGY: THE ROLE OF LAWYERS IN AI, DIGITALIZATION, AND DATA PROTECTION ODRŽAVA SE U NOVOM SADU 19. I 20. SEPTEMBRA


Konferencija Bridging the Gap between Law and Technology: the Role of Lawyers in AI, Digitalization, and Data Protection održava se u Novom sadu 19. i 20. septembra.

Seminar u Novom Sadu je gotovo uvod za 68. Svetski kongres UIA u Parizuod 30. oktobra do 3. novembra 2024. godine, koji kao jednu od glavnih tema, ima upravo veštačku inteligenciju, u okviru kojeg će naša predstavnica, advokatica Tanja Arsić, održati predavanje na ovu temu, a vezano za uticaj na profesiju žena advokata.

Na panelu koji se održava 1. novembra, na kojem će učestvovati i naša predstavnica Tanja Arsić, savetnica predsednice Međunarodne unije advokata (MUA), gospođe Džeklin Skot, tema će biti “Veštačka inteligencija i ženska prava”.

Kako se navodi na internet prezentaciji Konferencije uglavnom će biti ispitano u kojoj meri veštačka inteligencija može biti oruđe za borbu protiv diskriminacije žena, eliminisati stereotipe i predrasude u tom pogledu i na taj način doprineti promovisanju i unapređenju njihovih prava.

Takođe biće reči o tome kako da se razviju algoritmi koji ne bi produžili nejednakosti u vezi sa ženama i pomogli da se okonča nasilje nad njima i druga kršenja njihovih prava.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 19.6.2024.