Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O STEČAJU: Od početka 2024. godine otvoreno 118 stečajnih postupaka


U periodu od 1. januara do 4. aprila na teritoriji Republike Srbije otvoreno je ukupno 118 stečajnih postupaka, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

Od ukupno 118 stečajnih postupaka od početka godine, njih pet je otvoreno u Privrednom sudu u Zrenjaninu.

Već 3. januara, rešenjem zrenjaninskog suda, otvoren je stečaj u firmi Prime concept, da bi 15 dana kasnije u stečaj otišlo i preduzeće Mio Mar Agrar.

U stečaj je, rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu od 12. februara, otišla i firma Goldenfield.

Na spisku firmi u kojima je pokrenut stečajni postupak našla se i Agrita, u kojoj je stečaj proglašen 20. februara.

Poslednji ovogodišnji slučaj je od 20. marta kada je, rešenjem ovdašnjeg Privrednog suda, stečaj proglašen u Zemljoradničkoj zadruzi Bonus Agricola.

Inače, u poslednje dve decenije, najviše stečajnih postupaka pred Privrednim sudom u Zrenjaninu otvoreno je 2010. (35) i 2011. godine (36 stečajeva).

Zanimljivo je da 2013. godine, prema podacima Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, u Zrenjaninu nije otvoren nijedan stečajni postupak.

Tokom prošle godine otvoreno je pet stečajnih postupaka, koliko i u prva tri meseca ove godine.

Kompletan spisak firmi u kojima su otvoreni stečajni postupci od 1. januara pogledajte ovde.

Kompanija Paragraf Lex ne preuzima odgovornost za tačnost i istinitost informacija prenetih iz spoljnih sadržaja odnosno drugih izvora, kao i za štetu koja eventualno iz toga, proistekne. Sve informacije objavljene u sekciji "Vesti" su namenjene u svrhu opšteg informisanja.


Izvor: Vebsajt eKapija, 15.04.2024.
Naslov: Redakcija