Zastava Bosne i Hercegovine

IZDAVANJE PDV RAČUNA, ELEKTRONSKIH FAKTURA I FISKALNIH RAČUNA – MNOGA PITANJA I NEDOUMICE: Paragraf organizuje vebinar 5. oktobra 2022. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 5. oktobra 2022. godine, vebinar na temu “Izdavanje PDV računa, elektronskih faktura i fiskalnih računa – mnoga pitanja i nedoumice”.

Od početka primene pravila vezanih za novi sistem fiskalizacije, kao i pravila o izdavanju e faktura, nastao je veliki broj pitanja i nedoumica o tome kako pravilno postupiti u određenim situacijama, a pritom ispoštovati kako ova nova pravila, tako i propise o PDV.

Naime, propisi o PDV i predmetna nova pravila fiskalizacije i izdavanja e faktura u tesnoj su vezi, a usled nedovoljne usklađenosti ovih propisa, dolazi do raznih problema u njihovoj praktičnoj primeni. S tim u vezi, na vebinaru ćemo pokušati da damo odgovor na većinu pitanja koja se pojavljuju u praksi kada je reč o izdavanju ovih računa.

Na vebinaru će pre svega biti reči o praktičnim pitanjima vezanim za primenu navedenih pravila, pa će učesnici moći da čuju odgovore na najveći broj pitanja koja nastaju u praksi.

Vebinar je namenjen računovođama, poreskim savetnicima, finansijskim direktorima, kao i svim licima koja u svakodnevnom poslovanju primenjuju propise o PDV, elektronskim fakturama i fiskalizaciji.

Teme vebinara:

  • Obaveza izdavanja računa u smislu propisa o PDV i elektronske fakture u skladu sa Zakonom o elektronskom fakturisanju
  • Elektronska faktura kao PDV račun i primena poreskih kategorija
  • Promet dobara i usluga koji je predmet fiskalizacije
  • Fiskalni račun kao PDV račun i pravo na odbitak prethodnog poreza po tom osnovu – osvrt na praktična pitanja

Predavači:

  • Aleksandar Milanović - glavni i odgovorni urednik stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”
  • Olica Pješčić - pomoćnik glavnog i odgovornog urednika stručnog časopisa “Poresko-računovodstveni instruktor”

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici Izdavanje PDV računa, elektronskih faktura i fiskalnih računa - mnoga pitanja i nedoumice.

Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 13.09.2022.