Zastava Bosne i Hercegovine

POLAGANJE ZAVRŠNOG ISPITA ZA OSNOVCE POMERA SE ZA JEDAN DAN: Prvi dan polaganja biće u utorak, 18. juna, kada će učenici polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će test iz matematike imati 19. juna, a test iz izabranog predmeta 20. juna


Ministarstvo prosvete Vlade Republike Srbije saopštilo je da je, na osnovu zaključka Vlade Srbije da 17. jun ove godine, kao drugi dan Kurban-bajrama, bude neradni dan za pripadnike islamske veroispovesti, obavestilo sve škole o pomeranju datuma za održavanje završnog ispita.

U saopštenju se navodi da će, u skladu sa ovim zaključkom, prvi dan polaganja završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja biti u utorak, 18. juna, kada će učenici polagati test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, dok će test iz matematike imati 19. juna, a test iz izabranog predmeta 20. juna.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović poručila je učenicima da je pred njima još jedan dan, koji, ukoliko je potrebno, mogu da iskoriste i za eventualnu dodatnu pripremu za završni ispit.

Ona je poželela svim učenicima puno uspeha i pre svega savladavanje treme kako bi pokazali svoje znanje u punom kapacitetu, dok je roditeljima i nastavnicima poželela da budu zadovoljni zbog ostvarenih rezultata njihove dece i učenika.

Imajući u vidu ovu odluku, sve aktivnosti iz Kalendara aktivnosti se pomeraju za jedan dan.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portalu Moja srednja škola biće objavljeni u subotu, 22. juna. Učenici i njihovi roditelji imaju pravo na prigovor, koji je moguće podneti neposredno u školi ili elektronskim putem.

Objavljivanje konačnih rezultata završnog ispita biće 25. juna, a raspodela po srednjim školama i obrazovnim profilima 2. jula.

Ministarstvo prosvete pozdravlja ovu odluku Vlade Srbije i svim pripadnicima islamske veroispovesti čestita pomenuti praznik, dodaje se u saopštenju.


Izvor: Vebsajt Vlade, 13.06.2024.
Naslov: Redakcija