Zastava Bosne i Hercegovine

MEMORANDUM O SARADNJI ZA EFIKASNIJE AGRARNO PLAĆANJE IZMEĐU SRBIJE I SRPSKE


Ministri poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije i Vladi Republike Srpske - Aleksandar Martinović i Savo Minić razmenili su, u okviru Svesrpskog sabora “Jedan narod, jedan sabor - Srbija i Srpskaˮ, Memorandum o saradnji u oblasti agrarnih plaćanja, kojim će se unaprediti saradnja između dva ministarstva.

Ministarstva su kompatibilna po oblastima koje obuhvataju - poljoprivreda, šumarstvo i vodoprivreda, a potpisani memorandum omogućiće efikasnije agrarno plaćanje i izlazak na treća tržišta.

Tokom sastanka razmenjena su iskustva, pre svega, kada je u pitanju funkcionisanje institucija za agrarna plaćanja, budući da je Srbija napravila krupan iskorak uspostavljanjem sistema eAgrar, koji omogućava brzo prijavljivanje za subvencije kojima država podržava svoje poljoprivredne proizvođače.

Na sastanku je bilo reči i o saradnji u oblasti fitosanitarne inspekcije, veterinarstva, ali i o tome da imamo usklađene i nivelisane cene, kao i generalnu kompatibilnost.

Martinović i Minić su svečano otvorili i stalnu Muzejsku postavku poljoprivredne, savetodavne i stručne službe Srbije u prostorijama Poljo kluba, u okviru Sektora za ruralni razvoj.

Cilj ove postavke jeste prikazivanje tradicije, običaja i kulture srpskih domaćina kroz sve krajeve naše zemlje koji predstavljaju poljoprivredu i ruralni turizam Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.


Izvor: Izvor: Vebsajt Vlade, 05.06.2024.
Naslov: Redakcija