Zastava Bosne i Hercegovine

NOVINE I AKTUELNOSTI U OBLASTI KATASTRA NEPOKRETNOSTI I INFRASTRUKTURE: Paragraf organizuje vebinar 28. oktobra 2024. godine


Kompanija Paragraf organizovaće, 28. oktobra 2024. godine, vebinar na temu “Novine i aktuelnosti u oblasti katastra nepokretnosti i infrastrukture”.

Polaznicima će biti predočeni tipični nedostaci rešenja o upisu i kako se isti mogu otkloniti, sprovođenje upisa po sudskim odlukama, kao i način prenosa prava korišćenja koje je naknadno postalo pravo svojine. Takođe, učesnici na vebinaru će imati priliku da se upoznaju i sa drugim aktuelnostima u oblasti katastra nepokretnosti i infrastrukture, a u vezi sa konverzijom građevinskog zemljišta, kao i iskustvima u vezi sa potvrdama koje izdaje Agencija za prostorno planiranje i urbanizam Republike Srbije.

Učesnici na vebinaru će imati priliku da se upoznaju sa aktuelnim pitanjima u vezi sa postupkom upisa u katastar nepokretnosti, dosadašnjom praksom u vezi sa konverzijom građevinskog zemljišta, kao i drugim dilemama.

Polaznici vebinara će se detaljno upoznati sa najčešćim problemima sa kojima se stranke susreću u postupku upisa u katastar nepokretnosti, kao i sa aktuelnom praksom i mišljenjima nadležnih organa.

Mogućnost postavljanja pitanja pre i tokom predavanja, odnosno kontakt sa kompetentnim predavačem polaznicima obezbeđuje priliku da se razreše sve nedoumice koje imaju u vezi sa temom vebinara.

Vebinar je namenjen zaposlenima u državnim organima, organima i organizacijama autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, javnim preduzećima, javnim službama, privrednim subjektima, advokatima i svim drugim zainteresovanim pravnim i fizičkim licima.

Teme vebinara:

NOVINE I AKTUELNOSTI U OBLASTI KATASTRA NEPOKRETNOSTI I INFRASTRUKTURE

  • Tipični nedostaci rešenja o upisu i njihovo otklanjanje
  • Šta se dešava sa upisima držalaca?
  • Prenos podataka o imaocu prava prilikom deobe parcele
  • Prenos prava korišćenja koje je naknadno postalo pravo svojine
  • Uticaj univerzalnog pravnog sledbeništva na postojanje kontinuiteta osnova sticanja
  • Sprovođenje upisa po sudskim odlukama
  • Konverzija: Postupanje po potvrdama Agencije za prostorno planiranje i urbanizam Republike Srbije - dosadašnja iskustva

Predavač:

  • Miloš Bjelanović - načelnik Odeljenja za drugostepeni postupak u Republičkom geodetskom zavodu

Detaljne informacije o vebinaru (način prijave, informacije u vezi sa kotizacijom i ostale korisne informacije) možete saznati na stranici “Novine i aktuelnosti u oblasti katastra nepokretnosti i infrastrukture“.


Izvor: Redakcija Paragraf Lex, 07.10.2024.