Zastava Bosne i Hercegovine

SRBIJA DOMAĆIN GENERALNE SKUPŠTINE EVROPSKIH ORGANIZACIJA ZA STANDARDIZACIJU 2023. GODINE


Republika Srbija biće domaćin Generalne skupštine evropskih organizacija za standardizaciju CEN-CENELEC, koja će biti održana u junu 2023. godine u Beogradu.

Institut za standardizaciju, pod kapom Ministarstva privrede, ovom prilikom bliže će upoznati predstavnike 34 zemalja članica CEN-CENELEC, sa srpskom standardizacijom, ali i predstaviti našu zemlju kao atraktivnu destinaciju za investicije.

Promotivnim spotom koji je prikazan na ovogodišnjoj Generalnoj skupštini evropskih organizacija za standardizaciju CEN i CENELEC u Pragu, promovisana je široka ponuda i kultura naše zemlje, i zvanično je najavljeno održavanje ovog događaja u Srbiji.

Video materijal pripremljen je uz podršku projekta “EU za Srbiju – podrška bezbednijim proizvodima” u okviru komponente koja obuhvata promociju standardizacije i aktuelnu kampanju u cilju podizanja svesti potrošača i privrednih subjekata o propisima, standardima i najboljim praksama usklađenim sa evropskim pravilima.

Ovaj projekat Ministarstva privrede namenjen je unapređenju sistema infrastrukture kvaliteta.

Institut za standardizaciju Srbije je jedino nacionalno telo za standardizaciju Republike. Osnivač Instituta je Vlada Republike Srbije, a spot koji najavljuje Generalnu skupštinu evropskih organizacija za standardizaciju u Beogradu nalazi se na Jutjub kanalu ISS.

Izvor: Vebsajt Ministarstva privrede, 01.08.2022.
Naslov: Redakcija