Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SVEČANO OTVORENO VIŠEDNEVNO SAVETOVANJE KOMPANIJE PARAGRAF NA PALIĆU, 25-28. SEPTEMBRA 2016. GODINE: Tema "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru"


U organizaciji kompanije Paragraf, 25.09.2016. godine, svečano je otvoreno tradicionalno savetovanje pod nazivom "Novine i primena opštih i finansijskih propisa u javnom i u privatnom sektoru".

U skladu sa tim, Kompanija Paragraf je okupila predavače - eminentne stručnjake sa dugogodišnjim iskustvom u praksi: predstavnike Ministarstva finansija, Upravnog suda, Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, predstavnici drugih nadležnih ministarstava, "Budžetski instruktor", "Pravnik u javnom sektoru", "Poresko-računovodstveni instruktor", "Pravni instruktor" i "Specijalis za carine", kao i ostale predavače, stručne saradnike i kompetentne autore koji sarađuju sa kompanijom Paragraf.

Savetovanju prisustvuje veliki broj učesnika iz javnog i privatnog sektora, a prvog dana savetovanja zajedničke teme za javni i za privatni sektor su bile:

Namirenje izvršnih poverilaca u postupku pred javnim izvršiteljem. Predavanje je održala Mirjana Dimitrijević, javni izvršitelj.

Druga tema je bila posvećena različitom tumačenju Zakona o hipoteci ("Sl. glasnik RS", br. 115/2005, 60/2015, 63/2015 - odluka US i 83/2015) od strane katastra i suda sa jedne i poverilaca sa druge strane. Predavanje je održala Ivana Bogdanović, stručnjak iz oblasti prava hipoteke, a razgovaralo se i o hipoteci na objektu u izgradnji, vansudskoj realizaciji hipoteke i drugim spornim pitanjima.

U ponedeljak 26. septembra 2016. godine nastavlja se drugi dan savetovanja po planiranom programu.

Izvor: Redakcija, 25.09.2016.