Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

GRAD NIŠ PONIŠTIO VISOKA PORESKA REŠENJA U SELIMA


Skupština grada Niša donela je odluku kojom je omogućila poništavanje uvećanih poreskih rešenja za oko 6.000 domaćinstava i donošenje novih, koja će biti na prošlogodišnjem nivou.

Više hiljada domaćinstava u selima i prigradskim naseljima na području grada Niša ove godine trebalo je da plati desetostruko veći porez na imovinu, a među njima je bilo i onih koji su ove godine u odnosu na prošlu trebalo da plate čak 80 puta veći porez na imovinu.

Odlukom Skupštine, niže stope poreza važiće za građevinsko zemljište koje se isključivo koristi za poljoprivrednu proizvodnju, jer će ono od sada u obračunu biti tretirano kao poljoprivredno zemljište.

Odbornik predlagač odluke o promeni namene zemljišta istakao je da će se odluka primenjivati retroaktivno, počev od 1. januara ove godine i dodao da neće biti povraćaja para jer prema informaciji dobijenoj iz Poreske uprave ni jedno domaćinsto nije uplatilo porez po uvećanim poreskim rešenjima.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da u proteklom periodu nije došlo do povećanja stope poreza, već do promene namene zemljišta za obračun poreza.

Izvor: N1, 22.08.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija