Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDSTAVLJANJE AKCIONIH PLANOVA O PREGOVARAČKIM POGLAVLJIMA 23 I 24 U BRISELU


U Privrednoj komori Srbije na redovnoj sednici Grupacije detektivskih agencija razmatrane su aktuelnosti oko primene Zakona o detektivskoj delatnosti ("Sl. glasnik RS", br. 104/2013 - dalje: Zakon) i tekuća problematika.

Dragan Trivan, predsednik Grupacije detektivskih agencija istakao je da je neophodno da se ispoštuje postojeći Zakon i podzakonska akta i što pre krene sa obukom i polaganjem stručnog ispita kako bi licencirane agencije legalno obavljale svoju delatnost i izborile se sa nelojalnom konkurencijom.

Na sednici je ukazano na manjkavosti Zakona, i s tim u vezi formirana je Radna grupa koja će, na osnovu mišljenja i predloga članova Grupacije, da pripremi predlog za izmenu Zakona u delu koji se odnosi na zaštitu podataka o ličnosti.

Članovi sednice su istakli da je neophodno aktivnije raditi na afirmaciji i stvaranju pozitivne slike o detektivskoj delatnosti, kao i njenom pozicioniranju na tržištu, s obzirom na to da su pojedine agencije svojom neprofesionalnošću i drugačijim shvatanjem delatnosti, uz slab rad inspekcijskih organa, doprinele lošem rejtingu delatnosti.

Izvor: Vebsajt Privredna komora Srbije, 18.10.2016.
Naslov: Redakcija