Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA BEOGRADA: AKB osporava legalnost izbora u Advokatskoj komori Srbije


Vest pruzeta sa vebsajta N1

Advokatska komora Beograda osporila je, kako se navodi, "nelegalne" izbore za predsednika i potpredsednika Advokatske komore Srbije, dodajući da se "sporovi posle Beograda i Vojvodine sada prebacuju i na AKS".

AKB je u saopštenju ocenila da organizatori "nelegalnih izbora imaju podršku koja je zasnovana na prijateljstvu stvorenom prilikom okončanja protesta advokata 2015. godine".

"AKB neće dozvoliti pokušaje centralizacije upravljanja advokaturom koju u zamenu za propuštanje ustavnih promena i donošenje zakona na štetu advokature pokušava da sprovede otuđena grupa advokata motivisana privatnim interesima", navodi se u saopštenju.

Advokatska komora Srbije izabrala je na skupštini održanoj 16. septembra 2017. godine advokata iz Beograda Viktora Gostiljca za novog predsednika dok je nova potpredsednica advokatica iz Čačka Jasmina Milutinović. Skupština je izabrala i članove Nadzornog odbora AKS, zamenike disciplinskog tužioca, predsednika, zamenika predsednika i sudije disciplinskog suda Komore, kao i izbornog člana Saveta AKS.

Izvor: Vebsajt N1, 18.09.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija