Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

XIX GODIŠNJE STRUČNO SAVETOVANJE UDRUŽENJA ZA RADNO PRAVO I SOCIJALNO OSIGURANJE OD 5. DO 8. OKTOBRA 2016. GODINE NA ZLATIBORU: TEMA: "RADNO I SOCIJALNO ZAKONODAVSTVO KAO PRAVNI OKVIR USPEšNOG RADA I POSLOVANJA"


Udruženje za radno pravo i socijalno osiguranje u periodu od 05. do 08. oktobra 2016. godine, na Zlatiboru organizuje tradicionalno stručno savetovanje sa temom: "Radno i socijalno zakonodavstvo kao pravni okvir uspešnog rada i poslovanja".

Savetovanje je namenjeno pravnicima iz oblasti nauke i obrazovanja, privrede, javnih preduzeća i ustanova, pravosuđa i advokature, organa uprave i lokalne samouprave, banaka i osiguravajućih društava, sindikata zaposlenih i udruženja poslodavaca, nevladinih organizacija, itd.

Tematske oblasti Savetovanja pokrivaće celokupnu materiju radnog i socijalnog prava i prakse:

  • zapošljavanje,
  • radni odnosi u svim oblastima rada (opšti režim, državni službenici i drugi specijalni radnopravni režimi),
  • nove forme rada u EU,
  • nedavne i predstojeće izmene zakonskih propisa,
  • radni sporovi,
  • sudski i mirni metodi rešavanja radnih sporova,
  • jednak tretman zaposlenih i zlostavljanje na radu,
  • penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje i socijalna zaštita,
  • pitanja i odgovori iz prakse.

Navedene tematske oblasti biće obrađene putem uvodnih izlaganja rukovodilaca značajnijih republičkih institucija iz oblasti rada, referata, diskusija, pitanja i odgovora i organizovanjem okruglih stolova na kojima će se diskutovati o praktičnim pitanjima.

Referenti i predavači su profesori radnog i socijalnog prava sa svih naših univerziteta, kao i sa prestižnih univerziteta u regionu, eksperti iz EU, sudije Ustavnog suda i Vrhovnog kasacionog suda Republike Srbije, sudije apelacionih sudova, predstavnici udruženja zaposlenih i poslodavaca, predstavnici institucija iz oblasti rada, eksperti koji rade na kreiranju zakonskih akata iz oblasti rada i drugi.

Kotizacija za učešće na Savetovanju iznosi 11.800,00 dinara sa pdv-om po učesniku. Kotizacija obuhvata pravo prisustva Savetovanju, kao i oba broja časopisa "Radno i socijalno pravo" za 2016. i godinu (prvi broj na samom Savetovanju, a drugi nakon toga) i izlet. Svaki učesnik dobija i propusnicu za ulazak u Kongresnu i druge sale predviđene za rad.

Kotizacija se uplaćuje isključivo na sledeći tekući račun:

Udruženje za radno pravo i socijalno osiguranje Srbije,

Račun br. 160-926505-96

Vansa Intesa AO Beograd.

U vezi sa uplatom kotizacije možete se obratiti Udruženju za radno pravo i socijalno osiguranje Srbije, na tel. 011/2644-766, 2644-587, faks 011/3615-154, savetovanje@radno-pravo.org ili urs.radnopravo@gmail.com

Kontakt osoba: Vesna Marindolac, +381 63 253 703

Prijave za Savetovanje slati na adresu: Udruženje za radno pravo i socijalno osiguranje Srbije, Ul.Svetozara Markovića 79/1, 11000 Beograd ili popuniti obrazac na stranici Udruženja.

Program XIX redovnog godišnjeg stručnog savetovanja možete preuzeti ovde.

Izvor: Redakcija, 15.09.2016.